O zot me çfarë i ushqejmë fëmijët/E pranon vetë blegtori: Unë i q… nënën, jo të ha me fëmijët nga ai mish i tyre. Më mirë hamë bukë e kripë

25

Ushqimet në Shqipëri nuk janë të kontrolluara dhe me thuajse çdo produkt luhet me jetën e qytetarëve, por ska ndali qëndron që shteti e di se me çfarë ushqehet populli i tij dhe nuk lëviz as gishtin më të vogël për ta ndryshuar këtë situatë.

Kështu, në një intervistë për emisionin investigativ “Boom” një blegtor ka bërë pohuar një fakt të fr iksh ëm, i cili dëshmon se bagëtitë shqiptare nuk ushqehen aspak shëndetshëm, por që gjithsesi mishi i tyre u shitet shqiptarëve për konsum.


Blegtori shprehet:

Viçave u inje ktohet një lloj hormoni që i fryn. Unë i q… nënën, jo të ha me fëmijët nga ai mish i tyre. Më mirë hamë bukë e kripë.”
Dëshmia e blegtorit nga një fshat shqiptar, i cili pa e ditur se filmohej ka rrëfyer faktet e frikshme:

Blegtori: Po e di ca do të thotë hor mon apo jo?

Gazetarja: Po për viçin i përdorin apo jo?

Blegtori: I përdorin posi jo bëhet viçi naaa, kur ta th errësh është tërë shkumbë brenda. Në një dasmë u shtruan të tërë në spi tal vetëm nga vici me mish me hormone.

Gazetarja: Ajo gjilpëra që i bën për sa e rrit viçin?

Blegtori: Për 2 muaj, i merr 800 mijë lekë.

Gazetarja: Ta leverdis?

Blegtori: Ta leverdis se 16 mijë lekë është vaksina.

Gazetarja: Ku blihet vaksina?

Blegtori: Nëpër qendra që shesin mjekime per blegtorinë

Gazetarja: Është e lejue shme?

Blegtori: Jooo. Në qafë ja bëj unë. Ai sa vjen dhe fryhet. Për dy muaj ai bën 1 kuintal mish.

Gazetarja: Dhe e shet 800 mijë lekë, ia vlen?

Blegtori: Ia vlen, ia vlen, por po na vde sin nipër e mbesa. Unë bukë e kripë e me qepë ha, këto nuk i ha se ja di vlerën.