Ditë gjati s’bëhet dot ditë shkurtër/ Hu mbi në det për orë të tëra 10-vjeçari mb ijetoi falë këshillave që kishte dëgjuar në televizor

30

Një ekuipazh i një varke shpë timi ndërmorën një aksion për të nxjerrë nga uji një 10-vjeçar i cili mb ijetoi për më shumë se një orë në det, duke përdorur këshillat që kishte parë në një dokumentar të BBC. Djali u raportua i z hdukur në det në Scarborough, North Yorkshire, të premten e kaluar. Ekuipazhi i shpëtimit e gjeti atë duke notuar në shpinë, me krahët dhe këmbët të hapura, duke bë rtitur për ndihmë.


Veprimet e tij janë ato që RNLI u rekomandon secilit që mund ta gjejë veten në vështirësi në ujë. RNLI ( Instituti Kombëtar i Shpëtimit) tha që djali u gjet pranë Vincent Pier, pasi u për fshi nga baticat dhe era përgjatë g ji rit. Përveç frikës që shkaktoi te familjarët, ai është pë rgëzuar nga të gjithë për mbijetesën e tij të mrekullueshme dhe ruajtjen e qetësisë në ato rre thana të v ështira.