E trishtë/ 88-vjeçarja e prekur nga tërmeti s’duron dot të ftohtin, fle në kasollen e bagëtive

87

Nga tërmeti i 26 nëntorit u shu.an 51 je.të dhe me mijëra shqiptarë kanë mbetur në rrugë të madhe, pasi banesat e tyre u shk.atërruan plotësisht.

E tillë është edhe historia e familjes Paloka në Zhejë të Kurbinit. 6 anëtarët e kësaj familjeje kanë më shumë se një muaj që jetojnë në çadër.

Loading…


Në këto ditë të acarta është bërë edhe më e vështirë për ta. Një prej pjesatareve të kësaj familjes Paloka është 88 vjeçe.

Ajo e ka të vështirë ta përallojë të ftohtin dhe shumë netë ka fjetur në kasollen e bagëtive. Ajo tregon:

Ja jemi në çadër qëkur ka rënë tërmeti. E rrethoi djali me letra se ftohtë. Unë këtu se është ftohtë shumë. Ja këtu ndez z.jarr, por çfarë të bëjmë.’’
Si familja Paloka janë edhe me mijëra familje të tjera, të cilat nuk e dinë se si do t’u shkojë halli që u ra.