Komshia i v.rau të atin para syve, shqiptari merr h.ak në Gjermani, p.ërplas me makinë vëllain e autorit dhe i ç.an kokën me çekiç

55

Gjykata gjermane ka dë.nuar me 18 vite .burg një 38-vjeçar shqiptar Xhevdet D. i cili v.rau për gj.akmarrje bashkëkombasin e tij.

I riu shqiptar m.ohoi tërë seancën se kishte vr.arë 58-vjeçarin Deme Lulaj dy vite më parë në Winterswijk. Fillimisht i riu e kishte përp.lasur Lulajn me makinën e tij dhe më pas kishte dalë dhe e kishte go.ditur disa herë në kokë me çekiç.

Megjithatë gjatë fjalës së tij në Gjykatë, Xhevdeti këmbëngulte se ishte Lulaj ai që kishte kryer shumë k.rime.
“A e dini se sa vr.asje ka familja Lulaj në ndërgjegjen e tyre? A e dini se Deme Lulaj v.rau vjehrrën?,”-tha 38-vjeçari duke hedhur poshtë pretendimet e mëparshme se nuk e njihte v.iktimën.

Loading…

GJ.AKMARRJA

Dyshohet se vr.asja e Deme Lulaj është çështje h.akmarrjeje. Lulajt dhe familja e autorit ishin fqinj në Kosovë dhe 38-vjeçari kishte parë kur ishte i vogël se si babai i tij ishte rr.ahur për vd.ekje me një shufër prej d.ruri nga vëllai i Deme Lulaj.
Familjet ishin hu.mbur nga njëra-tjetra pasi kishin ikur jashtë gjatë l.uftës në Kosovë. Në vitin 2014 përsëri ishin hasur në Gjermani. Deme Lulaj e dinte që kishte ende një gj.akmarrje për familjen e tij dhe kurrë nuk ndjehej i qetë kur shkonte në Kosovë.

Br.utale dhe e p.amësh.irshme
Vr.asja e Deme Lulaj ishte br.utale dhe e pamë.shirshme, tha prokurori publik. Ai u g.odit të paktën pesë herë me një çe.kiç të mpr.ehtë në kafkën. Ai ishte transportuar akoma i gj.allë në spitalin në Nijmegen, por kirurgët nuk mund të bënin asgjë për të.
Vajza e tij ishte gjithashtu pjesëmarrëse në sallën e gjyqit, dhe e pyetur nga gjyqtarët ajo tha: E urr.ej vr.asësin aq shumë saqë shpresoj që të dë.nohet përjetë. Ai na ka shk.atërruar jetën.