Kjo grua kërkoi leje nga puna se nuk ndihej mirë mendërisht dhe mori përgjigjen më të pab.esueshme nga shefi i saj

326

Shumica e njerëzve janë të frikësuar kur u duhet të marrin leje nga puna edhe kur janë sëmurë.

Kultura jonë shpesh është një përbindësh i vërtetë kur vjen puna tek trajtimi i punonjësve, të cilëve u kërkohet vazhdimisht të jenë produktivë, të mos sëmuren asnjëherë dhe të punojnë mundësisht jashtë orarit, në emër të pasionit apo përmbushjes së detyrave.

Por Madalyn Parker, një programuese web-i ka ndarë një histori të pabesueshme të përgjigjes që mori nga shefi i saj, pasi kërkoi dy ditë leje pasi kishte nevojë për pushim mendor, informon dritare.net sipas Cosmopolitan.

Loading…

Parker postoi në Twitter bisedën me shefin e saj Ben Congleton, e cila tanimë është bërë virale.

Parker shkruan: Po e marr pushim sot edhe nesër për t’u fokusuar në shëndetin tim mendor. Me shpresë që të kthehem plot energji dhe vitalitet 100% javën e ardhshme.

LEXO DHE : 8 ministret shqiptare, letër deputetëve holandezë: Na ndihmoni në negociatat, forca të errëta nuk e duan integrimin!
Ndërsa shefi i saj, Congleton iu përgjigj:

“Përshëndetje Madalyn,

Doja thjesht t’ju falënderoja personalisht për dërgimin e emaileve-si ky. Sa herë që ju e bëni këtë, për mua është një kujtesë në rëndësinë e përdorimit të marrjes së lejes si i sëmurë, për shëndetin mendor.

Nuk mund ta besoj se kjo nuk është praktikë standarde në të gjitha organizatat. Ju jeni një shembull për të gjithë ne dhe ndihmoni në zvogëlimin e stigmës, kështu që ne të gjithë të mund të sjellim gjithë veten tonë në punë”, informon dritare.net.

Në fakt sot është mjaft e vështirë të flasësh për shëndetin mendor në vendin e punës, ndaj shpesh njerëzit mjaftohen duke kërkuar leje “thjesht sepse nuk ndihen mirë”. Marrë nga Cosmopolitan. Përshtati J.H/ dritare.net.