Dhu.noi turistët, Mihal Kokëdhimës i ndodh e pap.ritura në b.u.rg, z.bulohet se ai ka…

132

Rrëzohet kërkesa e Mihal Kokodhimës për t’u liruar nga q.elia. Gjatë gjykimit të zhvilluar në Vlorë, përfaqësuesi i a.kuzës Saimir Smaka ka kundërshtuar pretendimet e Mihal Kokëdhimës, pronarit të ish-restorant Panorma i cili dh.unoi turistët spanjollë se duhet të linte qelinë për shkak të problemeve shëndetësore.

Loading…

Smaka i kishte kërkuar gjyqtares së çështjes të refuzonte kërkesën e tij për lirim. Në fund të gjykimit pasi trupi gjykues i përbërë nga Esmerilda Habili, vendosi të rrëzojë kërkesën e Kokëdhimës. Vendimi është marrë në datën 25 shtator 2019, dhe tashmë ky vendim është ankimuar nga Kokëdhima në gjykatën e Apelit Vlorë.

Mihal Kokëdhima është sëmurur në ambientet e b.urgut ku po .vu.an dë.nimin pasi në muajin gusht u përfshi në një pë.rplasje fizike me biznesmenin Spanjoll Eugenio Galdon që kishte mbërritur në Shqipëri me familjen për turizëm. Nëpërmjet disa raporteve mjekësore të kryera disa kohë më parë në spitalin e Janinës në Greqi, ku mjekët e këtij spitali gjatë një studimi ekografik kanë evidentuar se Mihal Kokëdhima, ka një zgjerim të aortës së zemrës, Kokedhima, kushëriri i ish-deputetit Koço Kokëdhima, iu drejtua gjykatës së Vlorës duke kërkuar zëvendësimin e masës së sigurisë nga “arr.est në burg” në një masë më të butë.

Nëpërmjet avokatëve mbrojtës,Kokëdhima ka parashtruar në gjykatën e Vlorës disa raporte mjekësore të spitalit të Janinës, duke tentuar të bindin gjyqtaren Esmerilda Habili, se Kokëdhimës i rr.ezikohet jeta gjatë qëndrimit në b.urg, pasi sëm.undja e zemrës që ai v.uan, mund të sjellë përkeqësimin e shëndetit. “Shqiptarja.com” mëson se veç këtij argumenti Kokëdhima ka parashtruar në gjykatë se nuk shfaq asnjë rr.ezikshmëri shoqërore, pasi sipas tij menjëherë pas ndodhjes së ngjarjes lokali i tij është pr.ishur dhe për pasojë askush nuk duhet të ketë më f.rikë se ai do të bëje kon.flikt me ndokënd. Kjo pasi sipas Mihal Kokëdhimës lokali i tij “Panorma” është p.rishur. Një tjetër argument që ka ngritur Kokëdhima në gjykatë, është dhe fakti se prokuroria e Vlorës gjatë kësaj kohe ende nuk ka kryer një ekspertim financiar mbi dë.min e shk.atuar në pr.ishjen e pronës së personave të përfshirë në ko.nflikt.

Sjellja e gabuar për dy peshq zgare i kanë kushtuar shtrenjtë kushëririt të ish-deputetit të Himarës Koço Kokëdhima. Mihal Kokëdhima, tashmë ndodhet në b.urgun e Vlorës, ndërkohë ka humbur gjithçka që kishte krijuar në mënyrë të pali.gjshme dhe që fitonte goxha para. Restoranti, lokali, hoteli dhe plazhi i vi.rgjër që kishte zaptuar në Porto Palermo, janë shk.atërruar pas gjithë asaj që ndodhi me familjen spanjolle të biznesmenit Eugenio Galdon që kishte mbërritur në Shqipëri për turizëm. Dhe për çfarë, vetëm për komunikimin e gabuar dhe sjelljen në kufijtë e çmendurisë së Mihal Kokëdhimës, djalit të tij dhe grupit të kamerierëve që ai mbante në punë. Në këtë ko.nflikt janë t.meruar turistët Spanjollë, Kristina Romero, biznesmeni spanjoll Eugenio Gal Galdon, djali i tij Jaime Romero dhe Mihal Kokëdhima. Ndërkohë pjesë e grupit që u përfshi në përpl.asje fizike ka qënë dhe shoferi Erjon Dike, djali i guidës Olgent Saraçi.