Babai single adopton 5 fëmijë me aftësi të kufizuara

222

Një burrë single është quajtur “super babi” pasi adoptoi këtë vit fëmijën e 5-të me aftësi të kufizuara.

Ben Carpenter, nga Huddersfield, West Yorkshire, fillimisht donte të adoptonte vetëm një fëmijë kur ishte 21 vjeç.

Por 35-vjeçari është bërë baba i 5 fëmijë. Së fundmi ai përfundoi procedurat për adoptimin e djalit të tij Noah, i cili vuan nga sindroma Cornelia de Lange.

Loading…

Dhe nuk ka ndërmend të heqë dorë nga adoptimi edhe i më shumë fëmijëve të tjerë.

Fëmijët e tij , Jack, 11 vjeç, Ruby, 8 vjeç, Lily, 6, Jozef, 3 dhe Noa, 1 vjeç, të gjithë janë me aftësitë të kufizuara, nga autizmi deri tek sindroma Pierre Robin.

“Për shkak se punoja me të rritur dhe fëmijë me aftësi të kufizuara, e dija se do bëja gjënë e drejtë duke adoptuar një fëmijë me aftësi të kufizuara sepse mund të kujdesesha për ta siç duhet,”-tha Ben.

Jack është me autizëm, Ruby ka sindromën Pierre Robin, Lily është e shurdhër dhe Jozefi ka sidromën Down.

Ndërsa Noah vuan nga sindromë i rrallë që i prek krahët dhe këmbët.

“Noah është i mrekullueshëm dhe iu është përshtatur familjes sonë në mënyrë të përkryer, dhe duket sikur ka qenë gjithmonë aty,”-shtoi 35-vjeçari.