Paralajmërimi i fortë: Asnjëherë më kafe pasdite, a e keni idenë se çfarë iu shkakton?!

488

Kafja është e rëndësishme për shumë persona të cilët e kanë bërë atë pjesë të rutinës së tyre të përditshme dhe aq më tepër kur e shohin si mënyrën e vetme për t’u zgjuar në mëngjes.

Loading…

Sipas mjekëve një person nuk duhet të konsumojë më tepër se dy kafe në ditë. Ndërkohë për disa të tjerë kafja nuk duhet të konsumohet në orët e pasdites pasi ka një sërë efektesh anësore.

Për shumë persona kafja krijon probleme me gjumin gjatë natës. Disa të tjerë në qoftë se konsumojnë kafe pasdite ankohen se kanë marrje mendsh apo ndjesinë e të vjellit. Kjo vjen si rrjedhojë e nivelit të lartë të kafeinës që për organizmin e tyre nuk është i nevojshëm, aq më tepër në orët e vona.