Studiuesit i bëjnë thirrje të gjithëve: Me këto 4 veprime që bëni çdo ditë po rrezikoni jetën tuaj

289

Po vini në rrezik shëndetin tuaj!

Kjo është thirrja që disa studiues të Universitetit të Virginia-s në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, kanë lëshuar pas disa kërkimeve për “problemet” shëndetësore, me të cilat përballemi çdo ditë.
Duke mos u dhënë rëndësinë e duhur, këto veprime të “pafajshme” në dukje, shkatërrojnë shëndetin tonë gradualisht çdo ditë.

Ja për çfarë bëhet fjalë:

Loading…

Shtrydhni puçrrat

Krijimi i akneve apo puçrrave siç i njohim në gjuhën e pëtrditshme, janë rezultat i baktereve që ka lëkura juaj. Kur ato krijohen në një formë të caktuar, në rastin konkret si akne, gabimi është që njerëzit kanë tendencë t’i ngacmojnë ato, por pa e ditur se në këtë mënyrë dëmtojnë më shumë lëkurën e tyre. Kështu ka shpjeguar Marc Glashofer, profesor i Akademisë Amerikane të Dermatologjisë. Ai thotë se është më mirë t’i lini aknet të veprojnë deri sa të largohen vetë sesa t’i ngacmoni ato. Në rastin e kësaj të fundit, ato do të përhapen në mënyrë të vazhdueshme në fytyrë e trup.

Nuk urinoni kur ua kërkon trupi

Kur e mbani urinimin, që në fakt është i domosdoshëm të kryhet si proces në momentin që trupi e kërkon, mund të mendoni se dhimbjet ose sikleti që krijohet është rezultat i presionit në fshikëzën tuaj. Po mbajtja e urinimit ka pasoja serioze në shëndetin e njeriut, pasi ajo dëmton tubat në organet riprodhuese duke u lënë rrugën e lire infeksioneve.

Hiqni qimet e hundës

Qimet në hundë, zakonisht më të dukshme tek burrat, janë aty për një arsye. Ato ndihmojnë që të mos merrni mikroorganizma të dëmshme nëpërmjet frymëmarrjes dhe të mos i çoni ato më pas në tru.

Fërkoni sytë

Fërkimi i syve gjatë kohës së gjumit apo edhe gjatë lodhjes, pa e ditur krijon dëmtime nervore. Një profesor i shkencave në Universitetin e Australisë ka shpjeguar se sytë e njeriut janë të ndjeshëm ndaj presionit që mund t’i shkaktoni atyre dhe kjo çon në dëmtime graduale të shëndetit.