Ndjeheni të lodhur edhe pse sapo jeni zgjuar nga gjumi? Ja arsyeja që ju pengon ta dini pse ju ndodh

55

Gjumi i tepërt është i rrezikshëm jo vetëm për shëndetin tuaj, por edhe për jetën. Sipas një studimi, 1 në 25 të rritur i merr gjumi në timon çdo muaj. Dhe siç mund ta imagjinoni, kjo histori nuk përfundon mirë.

Prandaj është e rëndësishme të përcaktoni arsyet pse ndiheni të lodhur vazhdimisht në mënyrë që ta parandaloni nëse është e mundur. Bright Side na tregon shkaqet me serioze të përgjumjes përveç mungesës se gjumit dhe stresit:

Anemia

Anemia nënkupton mungesën e hekurit në trup. Kjo çon në një prodhim të vogël të qelizave të kuqe të gjakut të shëndetshëm. Prandaj, indet janë të privuara nga oksigjeni dhe ju ndiheni të lodhur dhe pa energji.

Loading…

Simptoma të tjera: muskujt e rëndë, probleme me frymarrjen, lëkurë e zbehtë, e verdhë.

Diabeti

Diabeti ndodh për shkak të faktit se trupi përdor insulinën në mënyrë të gabuar ose e prodhon në sasi të pamjaftueshme. Për shkak të kësaj, niveli i sheqerit në gjak rritet në mënyrë dramatike. Lodhja e madhe është një nga shenjat e diabetit.

Simptoma të tjera: Urinim i shpeshtë, lëkurë e thatë, humbje peshe

Sindromi i këmbëve të palëvizshme

Ky kusht i sistemit nervor ju bën të lëvizni këmbët gjatë gjumit. Këmbët hidhen në mënyrë spontane gjë e cila pengon gjumin tuaj dhe dëmton cilësinë e tij. Si rezultat, mund të ndiheni të lodhur.

Simptoma të tjera: ndjesi shpimi në këmbë dhe në krahë, dhimbje në këmbë dhe në krahë