Detaji i vogël te ky stilolaps ka shpëtuar jetët e qindra fëmijëve

183

Për të gjithë ky lloj stilolapsi është mjaft i njohur, mirëpo shumë pak e dinë arsyen pse kapaku u tij është ndërtuar në këtë mënyrë.

Në vitin 1991, kompania BIC prezantoi stilolapsin më të ri, i cili ishte ndryshe ato që ishin prezantuar. Ai kishte një vrimë të vogël te kapaku dhe kjo për një arsye shumë të veçantë.

Loading…

Shumë njerëz nuk e kanë vënë re këtë risi, por thuhet se ky detaj i vogël ka shpëtuar jetën e një numri të madh fëmijësh.

Fëmijët e vegjël kanë kuriozitetin që të shijojnë dhe fusin në gojë çdo objekt që gjejnë dhe shpesh herë kjo është e rrezikshme për ta.

Ndërtimi i tij me vrimë është bërë, pasi edhe nëse fëmijët e fusin në gojë dhe u ngec në fyt, ata mund të marrin frymë, derisa ambulanca të vijë dhe të japë ndihmën e nevojshme. Vendimi BIC u mbështet më pas nga të gjithë prodhuesit e tjerë të mëdhenj të stilolapsave.