Zgjidh një totem dhe zbulo cilat janë dhuntitë e tua spirituale

317

Kur flasim për totemet, mendojmë për kohën e indianëve të Amerikës, besimet e tyre dhe spiritualitetin e tyre.Termi rrjedh nga fjala ototeman, e përdorur nga fisi Ojibuay, dhe madje edhe sot kjo praktikë është në modë në botën perëndimore, për shembull në botën e skautëve. Eshtë pra, praktika e përputhjes me figurën e një kafshe, për një person.Le të shohim se çfarë tregon për ju Totemi që tërheq më shumë vëmendjen tuaj. 1 – Totemi i bufit

Kjo zgjedhje tregon një person shumë të qetë dhe të sigurt.Nga natyra, bufat mund të shohin në errësirë, të identifikojnë atë që shumë të tjerë nuk mund ta shohin, dhe kjo e bën personin që e zgjedh atë shumë të balancuar, të vëmendshëm dhe të qetë.Një person i cili e ruan gjendjen e tij të pandryshuar edhe në momente të vështira, dhe për këtë arsye kërkohet nga ata që, në të kundër, kanë frikë të çekuilibrohen kur rrethanat nuk janë të favorshme.Një shpirt i aftë të njohë aspektet e jetës dhe të njerëzve që shumë të tjerë i injorojnë.

2 Totemi i shqiponjës: Shqiponja zgjedh të ndjekë vazhdimisht qëllimin e saj, derisa ta arrijë atë.Edhe pas përfundimit të një misioni, nuk ka kohë për të pushuar, është gjithmonë në lëvizje, gjithmonë e vëmendshme.Pra, kush e zgjedh këtë figurë, përfaqëson llojin e personit që e jeton jetën e tij me vendosmëri ekstreme, në kërkimin e vazhdueshëm për qëllimet që synon të arrijë.Fuqia e shqiponjës është tek zjarri, dhe ky element digjet tek njerëzit që kanë zgjedhur këtë kafshë si një shtytje për t’u ngritur në botë.

Totem i demit : Zgjedhja e këtij totemi përfaqëson një person me një karakter shumë të fortë, kokëfortë, por të përunjur.Një person i cili nuk zbulon menjëherë cilësitë e tij, madje e kundërta, i pëlqen pothuajse të qëndrojë mënjanë.Megjithatë, nëse rreziku afrohet ose një kërcënim duket se vë në rrezik një shok ose një të dashur, këtu qetësia shndërrohet në një stuhi dhe në atë moment është pothuajse e pamundur të ndalet ngarkesa dhe forca që rrjedhin nga ky shpirt.


Totemi i ariut : Zgjedhja e këtij totemi zbulon një shpirt që nuk e njeh frikën dhe nuk ka nevojë për ndihmë.I egër dhe i lirë si ariu. Të gatshëm për të luftuar kundër kujtdo që kërcënon sigurinë e tyre ose atë të familjes së tyre.Ndërsa shumë të tjerë mund të presin për përforcime ose të presin që situata të përmirësohet, ariu nuk e zgjat për të sulmuar dhe për të demonstruar vendosmërinë e tij. Eshtë mishërimi i forcës.


Totemi i ujkut : Ujku në këtë fushë na tregon për një personalitet unik, pothuajse një sintezë të atyre që janë parë më parë, por jo vetëm.Një karakter i vetmuar, i tërhequr, me aftësinë për të depërtuar në të ashtuquajturat zonë gri, ose ato situata me konturet e pasigurta, pothuajse të pakuptueshme.Me një shikim të shpejtë ai është në gjendje të identifikojë të keqen dhe reagimi i tij mund të jetë vdekjeprurës.Kur ai gjendet në tufë, bëhet i qetë, i gjallë, i relaksuar.