Fletë alumini për të lehtësuar dhimbjen e muskujve dhe kockave. Ja se si

282

Lehtësimi i dhimbjeve të muskujve dhe kockave me fletë alumini. Ja se si të bëhet

Sot ne duam të flasim për një trajtim shumë të veçantë për kockat dhe dhimbjet e muskujve. Sigurisht ndryshe nga shumë të tjerë, përdoret një fletë alumini.

Në fakt, ata që e kanë provuar tashmë, sigurojnë se është një aleat i shkëlqyer për të luftuar lloje të ndryshme dhimbjesh.

Në shpinë, shpatulla, qafë, gjunjë dhe thembra (dhimbje që nuk ju lejon të ecni normalisht).

Dhe si bëhet ky trajtim?

Një fletë alumini!

Po, thjeshtë! Asgjë tjetër nuk është e nevojshme.

Një kuriozitet:

Peta e kallajit, e njohur edhe si letër alumini, është një material i përdorur për paketimin dhe ruajtjen e ushqimit dhe ilaçeve. Deri në fillim të shekullit të 20-të përdoreshin fletët e vërtetë të kallajit (prandaj emri i papërshtatshëm i “letrës”, për shkak të finesës dhe “fletës metalike”, nga materiali), i zëvendësuar me fletë shumë të hollë që njohim sot.

Loading…

Para se të shpjegojmë se si ta bëjmë këtë, ne duam të tregojmë logjikën e trajtimit dhe pse funksionon.

Pra, nuk është vetëm e dobishme për ruajtjen e ushqimit, por gjithashtu trajton dhimbjen.

Dhe kjo nuk është asgjë e re.

Përdorimi i fletëve të aluminit për të lehtësuar dhimbjen shfaqet në librat e Vilhelm Reich, mjek, psikiatër, shkencëtar dhe mik i Sigmund Freud.

Por cila është arsyeja për përdorimin e saj dhe pse funksionon?

Ka disa teori, si ajo e shkencëtarit rus AV Skvortsov.

Teoria Skvortsov

Trupi i njeriut është një grup qelizash që ndërveprojnë direkt me fushën magnetike të tokës. Duke vendosur një petë alumini në zonën e prekur nga dhimbja, ndodh një rritje në këtë ndërveprim. Dhe kjo është një ndërveprim i dobishëm.

Por ka një shpjegim tjetër dhe është shumë më e thjeshtë: alumini prodhon nxehtësi dhe kjo nxehtësi është e dobishme për trajtimin e dhimbjes.

Përfundoni zonën e dhimbshme me fletë alumini.

Hiqni një pjesë mjaft të madhe për të mbuluar të gjithë zonën e prekur.

Por kini kujdes: pjesa me shkëlqim e fletës do të jetë në kontakt me zonën e prekur nga dhimbja.

Nëse është e nevojshme, përdorni shirit ngjitës për rrokje më të madhe.

Ideali është që të aplikohet fleta në mbrëmje para shtratit, sepse alumini duhet të mbetet në kontakt me zonën e dhimbshme për rreth 10 ose 12 orë.

Trajtimi duhet të kryhet për 12 ditë

Merrni një pushim 2-javor dhe përsëritni nëse është e nevojshme.

Terapia me fletë alumini reflektohet në trajtimin e llojeve të ndryshme të dhimbjes.

Dhimbje në qafë, siç e kemi përmendur, prapa, krahët, këmbët, gjunjët, hekzijat, përdhes, artrit reumatoid, nyjet (acid urik) dhe thembra.

Disa njerëz raportojnë dhe dëshmojnë për zhdukjen e shpejtë të dhimbjes.

Kjo tregon efektin e fuqishëm anti-inflamator të ilaçit.