Njihuni me lulen që lufton ankthin, dpresionin dhe dhimbjen e kokës

535

Mbajtja e bimëve brenda shtëpisë tonë ndihmon në nxitjen e prodhimit të oksigjenit dhe madje lehtëson tensionin për shkak të ankthit, stresit dhe depresionit.

Një nga bimët më të mira që kemi në shtëpinë tonë është padyshim jasemini.

Loading…

Edhe pse përdoret shpesh në mjediset e jashtme të shtëpisë sonë, jasemina, përveç përmirësimit të cilësisë së ajrit, ndihmon në zbutjen e simptomave të stresit, ankthit dhe depresionit dhe madje edhe trajtimin e dhimbjeve të kokës.
Disa studime kanë treguar se vaj esencial jasemini ndihmon në përmirësimin e gjendjes së humorit dhe gjumit, si dhe rregullimin e pabarazive hormonale dhe zbutjen e ankthit dhe depresionit.