Ja cili është shteti më i lumtur në botë

251

Finlanda jo vetëm që ka një kryeqytet të pasur me krijime gastronomike, festën spektakolare të Dritave të Veriut dhe shtëpinë e Santa Clausit, por për të dytin vit shpallet si shteti më i lumtur në botë.

Sipas raportit të Lumturisë Botërore, në vend të dytë renditet Danimarka dhe më pas ndiqet nga Norvegjia, Islanda dhe Hollanda.

Shtetet më të lumtura në botë

Loading…

1. Finlanda

2. Danimarka

3. Norvegjia

4. Islanda

5. Hollanda

6. Zvicra

7. Suedia

8. Zelanda e Re

9. Kanadaja

10. Australia

Shtetet më pak të lumtura në botë

1. Sudani i Jugut

2. Republika Afrikane Qendrore

3. Afghanistani

4. Tanzania

5. Ruanda

6. Jemeni

7. Malawi

8. Siria

9. Botswana

10. Haiti