Kjo është kompania e “ëndrrave”, punonjësit shkojnë në punë vetëm 4 ditë në javë dhe janë të lumtur

280

Një kompani në Gloucester ka bërë realitet ëndrrën e çdo punonjësi: në të punohet vetëm 4 ditë të javës.

Pas një periudhe prove vitin e kaluar, Radioactive PR tani operon ndërmjet të hënës dhe të enjtes, duke i lënë punonjësit të bëjnë çfarë të duan me tre ditët e mbetura të javës.

Loading…

Pronari Rich Leigh shpjegon se biznesi nuk ka qenë kurrë më mirë dhe se kjo metodë ka qenë shumë pozitive si nga ana e klientëve ashtu edhe nga ana e punonjësve.

Rich u shpreh për LADbible:

Nga perspektiva e biznesit funksionon në mënyrë fantastike…Nga këndvështrimi i ekipit, të gjithë thonë se ndjehen sikur kanë një bilanc më të mirë në punë dhe jetë, dhe se ndihen më të relaksuar kur janë në shtëpi.”
Punëtorët e kësaj kompanie tani punojnë nga e hëna-në të enjte, 9: 00-17: 30, dhe paguhen njëlloj siç paguheshin kur punonin 5 ose 6 ditë të javës.

Leja për pushime vjetore ka zbritur pak nga 25 ditë (plus ditëlindje dhe pushime kombëtare) deri në 20 (plus ditëlindje dhe pushime kombëtare, por ata kanë fituar 40+ ditë pushimesh në vit si pjesë e formatit të ri javor, që do të thotë se pak a shumë bëhet fjalë për një “tregti” të ndershme.