Shërimi nga kokrat e zeza, nga mjalti i pastër, hudra dhe qepa. Kombinimi i mrekullueshëm

317

1– Kokrra e zezë
Kokrat e zeza e kanë formën e susamit vetëm se janë të zeza. Bukëpjekësit u hudhin simitave sipër dhe kanë aromë të këndëshme dhe pak djegin kur i futish ne gojë.

Për këtë Pejgamberi i dashur ka porositur duke thënë: “Përdorni për ilaç kokrat e zeza se në këto kokra të zeza ka shërim për çdo sëmundje në përjashtim të sëmundjes së vd.ekjes”.

Loading…

Vde.kja është e pashmangëshme dhe e ka afatin e caktuar dhe për atë nuk ka ilaç, vd.ekja e shpërngul njeriun në botën e Berzahit dhe atje jeton me një sistem që nuk e njohim, për pos asaj që na tregon Kurani dhe suneti profetik.

E tani vlla dhe motër si kur të thoshte një doktorë që ka famë filan ilaçi është shumë i dobishëm dhe lufton kancerin të gjithë njerëzit do të nxitonin ta përdornin për atë se atë ilaç e ka preferu një doktor që ka famë. E çfarë do të thoni për njeriun që e zgjodhi mëshirë për botën Zoti i madhërishëm? Dhe Ai flet me me inspirim nga i madhi Zot.

Përmbajtja e kokrës të zezë, ato përmbajnë: Fosfat , hekur , fosfor , karbohidrate etj.

Kokrat e zeza kanë edhe përbërje antibiotike dhe i shkatërojnë viruset që futen në mbrendi të trupit, bakterjet, viruset, mikrobet etj. Te kokrat e zeza gjendet karatina e që është element që lufton kancerin. Kokrat e zeza i risin hormonet dhe i aktivizojnë ato. Regullojnë veprimin urinorë , e regullojnë tëmthin. Derisa i dërguari i Zotit – paqa dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të, tha: “Kokrat e zeza janë shërim për çdo sëmundje, përveç sëmundjes së vd.ekjes”. Ne si musliman na mjafton thënja e Pejgamberit a.s. që është shërim për çdo sëmundje.

Si mund të përdoret: Mënyra e përdorimit bëhet kështu: I futet supës pasi të zihet, sallatës, ëmbëlsirave, mjaltës etj… i hudhë sa një lugë gjelle dhe ta kujtosh se këto kokra të zeza i favorizoj Pejgamberi i Allahut xh.sh. i cili flet me inspirim nga Zoti i madh. Dhe me lejen e Tij kokrat e zeza do ta eliminojnë sëmundjen dhe do të vazhdojsh nga 7 ditë dhe do ta shohish suksesin.

Më pas herë herë mund të bëjsh pauze apo fillon kështu që shumë sëmundje do të eliminohen. A nëse e përdorni një kohë të shkurt dhe pastaj e lini pas dore ato nuk do të bëjn efekt , llogarite kur shkon te dokori ai të rekomandon që ti përdorish hapat një javë e ngandonjëherë të thotë ti përdorish një muaj dhe ngandonjëherë sa të jesh gjallë dhe ato ti përdorish në kohë!. Kështu është edhe me këto ilaçe të kokrave të zeza , nëse i përdor për gjatë koh është më mirë se ato nuk janë si hapat që të dëmtojnë, bile nëse i përdor vazhdimisht me gjithë familjen e kjo është një gjë e mrekullueshme.

Shërimi për sëmundjet e grave në kohën e lindjes, për ti lehtësuar dhimbjet e lindjes kokrat e zeza i vloni me çaj kamomile dhe pasi të voket çaj e ëmbëlsoni me mjalt dhe pini si në vend të çajit
.
Ajo ndihmon gjithashtu edhe në shërimin e dhimbjeve të dhëmbëve, të bajameve dhe njerthit:

Zihet kokra e zezë dhe lëngu që është përfitu nga kokra e zezë bëjsh gargare e shpërlanë gojën për mbrenda duke e mbajtur ujin në goj dy-tre minuta, është shumë e dobishëme dhe me vajin e kokrave të zeza i lyen nga sipërfaqja e jashtme bajamet dhe nofullën e poshtme për mbrenda.

Për shërim nga gjëndrat dhe dridhjet të pa zakonta meren kokrat e zeza dhe si miell, nga kokrat e zeza bëhet brum i zënët me mjalt dhe i hudhë pak qumështmjalte dhe e përdor ditë për dite një muaj pra han nga ajo me lugë mbrenda ditës koh mbas kohe dhe ato shqetsime zhduken.