Recetë tibetiane 5000-vjeçare: Merreni këtë ilaç njëherë dhe për një vit nuk do të sëmureni!

343

Qysh para 5 mijë vitesh, një murg tibetian ka zbuluar dhe e ka shkruar receten për një preparat shtëpiak, i cili merret vetëm njëherë në vit dhe siguron shëndet të mirë për 365 ditët në vazhdim, transmeton Gazeta Metro.

Shumë ekspertë e kanë shqyrtuar dhe kanë ardhur në përfundim se ky është vërtet ilaç i fuqishëm në shërim e preventivë.

Përbërësi kryesor është hudhra – njëra prej ushqimeve më të shëndetshme që ekzistojnë.

Hudhra ndihmon për tension të lartë e të ulët, kolesterinës së shtuar, arteriozklerozës së zemrës, qarkullimit të dobët të gjakut dhe sëmundjeve koronare të zemrës.

Loading…

Shkencërisht është dëshmuar se alicini, përbërësi aktiv nga hudhra, mund të ketë efektin e ilaçit në enzima dhe ta zbresë shtypjen e lartë. Po ashtu, hudhra ka aftësinë t’i lirojë enët e gjakut dhe të pengojë krijimin e angiotenzinit, hormonit peptin, i cili ndikon në paraqitjen e hipertensionit kronik.

Përbërësit: 200 ml alkooli 95 % apo rum (nëse përdorni alkool, merreni atë i cili nuk përmban metanol apo klorid benzalkoniumi) dhe 350 g hudhre.

Përgatitja: Qërojeni hudhrën, shtypeni me pirun dhe lageni me alkool. Hidheni përzierjen në shishe të sterilizuar xhami dhe lëreni të qëndrojë 10 ditë, shkruan Healthy Definition. Pas kësaj, kullojeni lëngun nga shishja dhe kthejeni sërish në shishe. Ruajeni në frigorifer.

Përdorimi: Në një gotë me ujë qitëni vetëm një pikë të përzierjes dhe pijeni para kafjallit apo drekës. Në mbrëmje para gjumit, shtojin 2-3 pika në një gotë uji, pijeni dhe shtrihuni.

Vërejtje: Nga sasia e përmendur e përbërësve, do të keni tinkturë për rreth 12 ditë, dhe kjo për këtë vit është më se e mjaftueshme