“Në fillim harronte emrat e më pas…”, historia fatale e 31-vjeçarit, çfarë i ndodhi nga kunjat e veshëve

309

Gjithnjë e më shumë po shtohen rastet që vërtetojnë thirrjen e mjekëve se kunjat nuk duhen përdorur për të pastruar veshët.

E këtë e vërteton edhe rasti i fundit i një burri që ka humbur jetën prej tyre.

Mjekët që mbërritën me ambulancë për të ndihmuar një burrë të ri, që kishte humbur ndjenjat mbetën të tronditur kur 31 vjeçari, pa asnjë paralajmërim, filloi të kishte marrje fryme dhe dhimbje koke të fortë. Ai gjithashtu kishte nisur të harronte emrat e njerëzve, dhe më pas ndërroi jetë.

Loading…

Pasi u dërgua në spital, atij iu bë me urgjencë një analizim i trurit që zgjidhi dhe enigmën: dy abscese të mbushura me qelb në trurin të tij.

Shkaku ishte një copë pambuku mbetur brenda veshit të majtë.

Copa e pambukut kishte shkaktuar necrotising otitis externa, një infeksion bakterial që fillon në kanalin e veshit para se të përhapet në kafkë, ku gërryen kockat.