Mënyra më e mirë për të pastruar një tiganet pa u lodhur fare

344

Lajme të mira për amvisat që kanë harruar për një kohë të gjatë tiganin në sobën e ndezur.

Mund të largoni çdo shenjë të djegies, pa nevojën e sfungjerëve fërkues apo kimikateve. Ato që do t’ju duhen janë: uthull, soda e bukës, një pluhur pastrues dhe pak ujë.

Loading…

Instruksionet: Mbushni tiganin me pak ujë.Shtoni uthull në të.
E lini tiganin në sobën e ndezur më parë, deri sa uji të ziejë.
Hiqeni tiganin nga flaka dhe shtoni sodën e bukës.

Boshatiseni tiganin dhe fërkojeni si normalisht (nëse ka nevojë shtoni edhe pak sodë).

-Nëse ndonjë pjesë e djegur nuk hiqet me fërkim, bëni një masë/përzierje me sodë buke dhe ujë.