Pak limon, vazelinë dhe sodë bukë, do të shpëtoni nga milingonat në shtëpinë tuaj

428

Përveç temperaturave më të ngrohta, pranvera dhe vera gjithashtu nënkuptojnë kthimin e milingonave. Nëse nuk kujdeseni, milingonat do të “pushtojnë” shtëpinë në qoftë se ata mund të gjejnë një ushqim apo burim uji brenda. Për fat të mirë, Këtu janë disa metoda natyrore për mbajtjen e milingonave larg nga shtëpia juaj. Vazelina: paraqet një mënyrë të shpejtë dhe të lehtë për të mbajtur milingonat larg nga shtëpia juaj. Ajo që duhet të bëni është të gjeni vendin ku milingonat po hyjnë në shtëpinë tuaj dhe pastaj aplikoni vazelinë për të bllokuar atë zonë.

Loading…

Soda e bukës: Një tjetër mënyrë për të çliruar familjen tuaj dhe shtëpinë nga milingonat është të përzieni pak sheqer dhe sode buke, si dhe disa pika vaj. Thjesht vendosni përzierjen afër vendit ku milingonat po futen .Sheqeri duhet të tërheq milingonat dhe soda duhet t’i vrasë ato plotësisht. Limoni: Lëngu I limonit punon shumë për mbajtjen larg të milingonave nga shtëpia juaj. Përveç kësaj, natyra acidike e lëngut të limonit zhduk aromën që disa milingona lënë prapa. Lyeni një pjesë pambuku me lëng limoni dhe vendoseni në zonat ku ka milingona.

Pudër: Milingonat në të vërtetë e urrejnë pudrën, gjë që e bën të mrekullueshme për mbajtjen e tyre larg nga shtëpia juaj. Spërkateni atë në zonat që shihni milingona dhe duhet t’i mbajnë ata larg. Shkumësi: Nëse keni milingona, shkruani me shkumës tek pjesa që ato hyjnë dhe kështu do ti bllokoni kalimin pasi ai shkrumbon aromën kimike që përdorin milingonat për të komunikuar. Si rezultat, milingonat do të shmangin kalimin e linjës së shkumësit.