Çdo gisht është i lidhur me dy organe, si të kuroni trupin në 5 minuta

504

Japonezët kanë përdorur gjithmonë teknika shërimi alternative, për shekuj me radhë. Jin shin Jitsu, është një formë arti kurimi japonez, e cila ka të bëjë me ekuilibrin emocional, me ndihmën e stimujve të majave të gishtave. Trajtimi alternativ shërues bazohet në bindjen se çdo gisht është i lidhur me dy organe të trupit dhe me stimulimin e majave të gishtave, mund të përmirësohet shëndeti fizik dhe emocional. Ky trajtim efikas prej 5 minutash ofron një sërë dobish në rast problemesh shëndetësore dhe më poshtë ju shpjegojmë se si funksionon.

Loading…

Gjithçka ka të bëjë me mbajtjen shtrënguar të gishtit që i përkon organeve për 3-5 minuta dhe të mbusheni me frymë thellë dhe më tej të masazhoni të gjithë gishtat e duarve. Gishti i madh– Është i lidhur me trurin, stomakun, depresionin dhe ankthin. Gishti tregues– Është i lidhur me veshkat dhe fshikëzën e urinës, si dhe me emocione si frika, konfuzioni dhe zhgënjimi. Gishti i mesit– Është i lidhur me mëlçinë dhe mban nën kontroll inatin dhe acarimin.

Gishti i unazës– Ka të bëjë me dhimbjen, trishtimin dhe problemet e frymëmarrjes. Gishti i vogël– Është përgjegjës për zemrën dhe qarkullimin e gjakut. Ndjekja e një teknike të tillë është shumë e rëndësishëm për ruajtjen e një ekuilibri fizik dhe mendor. Pasi të keni shtrënguar gishtin përkatës për 3-5 minuta, e rëndësishme është që të mbusheni thellë me frymë.