Nëse keni probleme nga fshikëza aktive, trajtoheni me këto mënyra 100% efektive

334

Si rregull i përgjithshëm, shumica e njerëzve urinojnë rreth 6-7 herë në ditë. Nëse ndjeni nevojën për të urinuar më shpesh ose e keni të vështirë për të mbajtur urinën kur flini dhe zgjoheni më shumë se një herë ose dy herë në natë, fshikëza juaj mund të jetë tepër aktive. Kjo gjendje mund të shkaktojë mosmbajtje dhe efekte të tjera negative dhe duhet të trajtohet sa më shpejt që të jetë e mundur.Ne kemi bërë një listë të këshillave më efektive që mund t’ju ndihmojnë të trajtoni natyrisht një fshikëz tepër aktive.Kontrolloni sasinë e lëngut që merrni.Është e rëndësishme të pini ujë të mjaftueshëm gjatë ditës në mënyrë që të qëndroni të hidratuar, por pirja e tepërt nuk është e mirë për shëndetin tuaj, pasi ajo mund të bëjë që ju të përdorni tualetin më shpesh.

Për të shmangur dërrmimin e fshikëzës suaj, është më mirë të redukoni marrjen tuaj të lëngjeve me 25% në mënyrë që fshikëza e juaj të mos jetë plotësisht e mbushur.Ju gjithashtu duhet të shmangni pirjen e kafesë, çajit të zi, alkoolit dhe pijeve të gazuara sepse ato mund të vënë më shumë stres në fshikëzën tuaj.Trajnoni fshikëzën tuaj. Krijoni një orar për në tualet. Për të parandaluar mosmbajtjen, përpiquni të përcaktoni se sa shpesh ju shkoni në banjo duke mbajtur në mend ose të shenuara. Pastaj shtojini rreth 15 minuta asaj kohe (për shembull, nëse përdorni tualetin çdo orë, planifikoni vizitat në tualet në çdo orë e 15 minuta).Shkoni në tualet në çdo vizitë të planifikuar edhe nëse nuk keni nevojë.

Loading…

Vononi urinimin. Ju mund të adresoni fshikëzën tuaj tepër aktive duke zgjatur periudhën kohore mes vizitave tuaja në banjë. Filloni me vonesa të vogla (rreth 30 minuta) dhe gradualisht bëjeni rrugë që të zgjasni urinimin çdo 3-4 orë. Praktikoni zbrazjen e dyfishtë. Zbrazja e dyfishtë është teknikë e urinimit dy herë në një periudhë të shkurtër kohore. Këtu është mënyra më efektive për ta bërë këtë: Pasi të keni mbaruar urinimin, prisni 20-30 sekonda. Pas kësaj, uluni dhe përpiquni të urinoni përsëri. Kontrolloni peshën tuaj.Mbipesha mund të përkeqësojë problemet e fshikëzës dhe të shkaktojë mosmbajtje stresi. Nëse zhvilloni mosmbajtje stresi, fshikëza juaj e urinës humbet në sasi të vogla të urinës kur jeni fizikisht aktiv ose kur jeni duke u kollitur ose teshtur. Humbja e peshës mund t’ju ndihmojë të lehtësoni presionin e tepërt në fshikëzën tuaj dhe muskujt përreth.

Bëni akupunkturë.Disa studime tregojnë se stimulimi i akupunkturës i aplikuar në rajonin e lumbosakralit (pjesa e poshtme e shpinës) mund t’ju ndihmojë të rritni kontrollin e fshikëzës dhe të trajtoni urinim e shpeshtë duke lehtësuar stresin dhe tensionin në zonë. Forcimi i muskujve tuaj. Për të kontrolluar urinimin, ju mund të forconi muskujt e fshikëzës tuaj. Së pari, do t’ju duhet të identifikoni ato muskuj duke ndalur rrjedhën e urinës në mes të rrugës. Sapo të ndjeni muskujt e dyshemesë së legenit, mund të filloni të stërvietni duke bërë ushtrimet e mëposhtme me një fshikëz boshe për të paktën 6-8 javë. Mbledhjet e insektit të vdek. Pozicioni fillestar:Shtrihuni në shpinë me krahët tuaj deri në tavan dhe gjunjët që krijojnë një kënd 90 gradë.

Merrni frymë, shtrëngoni muskujt e legenit tuaj dhe shtrijeni krahun e djathtë përtej kokës dhe këmbën e djathtë përpara. Mbështeteni legenin në dysheme, nxirrni frymën dhe tërheqni krahun dhe këmbën në pozicionin fillestar. Përsëriteni 10 herë në secilën anë. Mbledhjet pas murit. Pozicioni fillestar:Qëndroni me shpinë kundër murit. Merrni frymë, shtrëngoni muskujt e legenit dhe merrni pozicionin e uljes në karrige duke mbajtur shpinë prapa murit. Qëndroni në këtë pozicion për 10 sekonda. Nxirrni frymën, tërhiqeni veten lart dhe lironi muskujt tuaj. Përsëriteni 10 herë. Ushtrimet Kegel Pozicioni fillestar: Shtrihuni në shpinë me gjunjë të tendosur dhe këmbët tuaja në dysheme. Merrni frymë, shtrëngoni muskujt e legenit tuaj dhe shtyni të pasmet tuaja nga dyshemeja.

Qëndroni në këtë pozicion për 10 sekonda. Ndërsa uleni, nxirrni frymën dhe relaksoni muskujt tuaj të legenit.Përsëriteni 10 herë.A njihni ndonjë mënyrë tjetër për të trajtuar një fshikëz tepër aktive? Ndani mendimet tuaja me ne në koment!