Asnjëherë mos e zieni të njëjtin ujë 2 herë! Arsyeja është e pabesueshme

326

Shumë njerëz zakonisht ri-ziejnë disa herë të njëjtin ujë deri sa ena boshatiset në mënyrë që të mos harxhojnë më ujë. Gjithsesi, edhe pse qëllimet që kanë janë të rëndësishmene do ju tregojmë se pse është më mirë që të përdorni ujë të freskët sesa ta rizieni ujin.

Ndoshta ju keni menduar se të ri-ziesh ujin e filtron atë ? Përkundrazi.

Loading…

Ndërkohë që u jeni duke zierë ujin aty ndodhin dhe disa reaksione kimike. Gjatë zierjes oksigjeni ndryshon , gjë që lejon përbërës të rrezikshëm të ndërhyjnë në këtë proçes. Ja përse çaji kur bëhet me ujë të freskët ka shije më të mirë. Sigurisht zierja e ujit mund të eleminoj gjithë bakteret por kur ri-zieni mund të ndodh që arseniku, fluori dhe nitratet të grumbullohen falë ndryshimit të strukturës kimike.

Fluori është veçanërisht i rrezikshëm, sepse shumë studime e kanë lidhur me problemet e sistemit nervor dhe çrregullimet në tru