Mrekullia e kësaj erëze: Ju e përdorni atë çdo ditë, e keni atë në shtëpi, dhe ju nuk jeni të vetëdijshëm se është një kurë e mrekullueshme!

349

Ju e perdorni cdo dite piperin e zi , por nuk jeni në dijeni të përfitimeve qe mund te merrni prej tij. Piper i zi nxit tretjen dhe heq bakteret në stomak. Falë karakteristikave të tij antibakteriale dhe antimikrobiale ai është një ruajtës efektiv, që do të thotë se ushqimi i gatuar me këtë erez do të zgjasë më gjatë. Një nga vetitë më të rëndësishme të piperit të zi është se ai përmirëson aftësinë e trupit për të absorbuar lëndë ushqyese, veçanërisht beta-karoten dhe vitamine B.

Loading…

Piperi i zi rrit metabolizmin dhe ndihmon në djegien e kalorive, prandaj është i mirëpritur nga njerëzit mbipeshe. Për shkak të antioksidantëve të fuqishëm, piperi i zi është shumë i dobishëm në luftën kundër radikalëve të lira, gjë që e bën ate të dobishëm në parandalimin e kancerit. Ai gjithashtu nxit djersitjen dhe nxjerrjen e urines. Ju mund ta trajtoni të ftohtin duke e kombinuar atë me karafil dhe verë të zier. Vaji esencial nga piper i zi është shumë efikas në luftën kundër artritit, nxit qarkullimin dhe ndihmon në heqjen e celulitit.