Ja sa është dhimbja që çdo nënë shtatëzënë duron nga shkelmat e bebit në barkun e saj !

368

Lëvizja luan një rol të rëndësishëm në zhvillimin e kockave të foshnjës dhe forcën e përbashkët Goditja e tyre në mitër mund të arrijë një fuqi të pabesueshme prej 10 £, sipas nje kërkimi te ri. Kur foshnja është 30 javë mund të godasë një duzinë 10.5lbs forcë

Ky është dyfishi i sasisë së forcës që duhet për të goditur një top tenisi.Studiuesit në Kolegjin Imperial në Londër ndërtuan një program kompjuterik për të gjurmuar lëvizjen e foshnjës, për të matur forcën e goditjes së tyre.Goditja e foshnjës ndryshon mes moshave.

Forca e një goditje kur foshnja është 20 javë mund të arrijë 6.5lbs, dhe kur foshnja është 30 javë 10.5lbs. Scans Amazing MRI tregon se femijet shtrihen në mitër në 20 javë.“Lëvizjet gjatë shtatëzanisë kanë qenë prej kohësh me interes për komunitetet shkencore dhe mjekësore, si dhe për shoqërinë në përgjithësi”, thuhet në studimin e publikuar në Journal of the Interface Shoqëria Mbretërore.

Loading…

“Në njerëzit, lëvizja e parë fetale që vërehet është një kthesë e kokës dhe qafës në 10 javë, e ndjekur nga një gamë e plotë e lëvizjeve (lëvizjet e tërë trupit, lëvizjet e gjymtyrëve, frymëmarrja dhe shtrirja) që ndodhin rregullisht nga 15 javë.“Ndjesia e këtyre lëvizjeve tek nenat zakonisht fillon ndërmjet 16 dhe 18 javëve.”

Por kjo goditje nuk është vetëm për argëtim, ajo luan një rol të rëndësishëm në zhvillimin e tyre.Studimi zbuloi se streset e shkaktuara nga shkelmimi i tillë i fuqishëm mund të ndihmojnë kockat dhe zhvillimin e përbashkët.Në vitet e fundit, teknologjia e re e MRI ka lejuar mjekët të shohin më shumë foshnja të palindura se kurrë më parë.