Me në fund gjendet arsyeja! Ja çfarë nuk ju lejon të humbisni në peshë

327

Sa herë keni tentuar për të humbur në peshë, por pa asnjë rezultat? Kjo lidhet tërësisht me hormonet tuaja.Bëhet fjalë për hormonin e quajtur leptin, i cili pengon humbjen e peshës. Funksioni i saj kryesor është të rregullojë nivelet e energjisë dhe të peshës.

Leptina stimulon aktivitetin e sistemit nervor dhe indet yndyrore të shpenzojnë energji.Megjithatë, trupi ndonjëherë ndërton rezistencë ndaj këtij hormone dhe kjo ndodh kur ky hormon nuk mund të arrijë objektivat e tij, nuk arrin të kontrollojë oreksin.

Ndonjëherë receptorët nuk mund të dërgojnë sinjale të qelizave.Kjo është pikërisht ajo që ndodh me njerëzit mbipeshë.Sim.ptomat e mëposhtme tregojnë një rezistencë të mundshme të hormonit leptin: Shtim në peshë
Hipertension
Pagjumësi
Dëshirë për të ngrënë sheqer
Numër i lartë i triglicerideve

Loading…

Duhet që të hani më shumë ushqime organike dhe të shmangni karbohidratet e grurit. Përfshini sa më shumë yndyrna të ngopura në dietën tuaj, si vajin e kokosit, arra, vajin e avokados.
Hani më shumë fibra të tretshme dhe proteina.
Aktiviteti fizik ka një rëndësi shumë të madhe, sepse rikthen ekuilibrin natyror në trup dhe shfuqizon rezistencën e hormonit leptin.
Kontrolloni nivelin e leptinës rregullisht në mënyrë që të mos keni probleme në rast se dëshironi të humbni peshë dhe të vendosni ekuilibrin hormonal