Ju kumbojnë veshët? Ja metodat si të shpëtoni

265

Tingëllima është një çrregullim audito i përbërë nga zhurma të tilla si fishkëllimë, gumëzhimë perceptuar nga veshi dhe që mund të jetë i bezdisshëm deri në pikën e ndikimit në jetën e atyre që vuajnë prej saj.

Për fat të keq, ende nuk ka shërim për tringëllimën, as ndonjë ilaç që mund të lehtësojë intensitetin e saj. Megjithatë, ka disa mjete juridike natyrore që mund të ndihmojnë në qetësimin e simptomave.

Gjethet e mëllagës janë të pasura me flavonoide, vajra esenciale, dhe vitaminat A, B dhe C dhe mund të jenë të dobishme në këtë drejtim. Këto gjethe përdoren për të luftuar çrregullimet e qarkullimit të gjakut dhe infuzioni i tyre ndihmon në rritjen e qarkullimit të gjakut në tru.

Loading…

Arrë kokosi, me përfitimet e saj anti-inflamatore, gjithashtu ndihmon për të lehtësuar tringëllimën në veshë duke rritur qarkullimin e gjakut në tru dhe qafë.

Gjithashtu sugjerohet që të kryhet larja e përditshme e hundës, me ujë të ftohtë pak të kripur, për të stimuluar rrjedhjen e gjakut në tru ose për të shtypur për disa minuta pikat prapa lobit të veshit dhe nofullën, vetëm nën veshë.

Është e rëndësishme të mbani mend se këto mjete juridike nuk janë absolutisht një kurë definitive kundër tringëllimës, por ato mund të jenë të dobishme në disa raste për të lehtësuar simptomat.