E kemi qef TE GJITHE : Por asnjeri nuk e di se cfare ndodh me trupin tone kur hajme RUKOLA

437

Rukola është një bimë me vlera të shumta ushqyese, në sajë të pranisë së kripërave minerale, mes tyre magnezi, kalciumi, potasi dhe hekuri si dhe përmban vitamina si A, B dhe C.Mes vetive të shumta të saj, kujtojmë edhe atë pastrues, përveçse është një antioksidant i mirë, për parandalimin e tum.oreve.

Loading…

Gjithashtu këshillohet konsumi i kësaj bime e cila përdoret rregullisht për sallatë, pasi përmban shumë pak kalori, si dhe ka veti qetësuese.Rukola favorizon procesin e tretjes, mbron stomakun, si dhe shmang gazrat. Gjithashtu beta-karotena që përmban, ndihmon për të parandaluar disa llojeve kan.ceri, si ai i fshikëzës së urinës, pro.statës, stomakut dhe zorrës së trashë.

Po ashtu rukola eliminon toksinat dhe lëngjet e tepërta të trupit tonë, si dhe luf*on aneminë në sajë të vitaminës B.Cilësia e mirë e vitaminës C, ndihmon për të forcuar imunitetin, por edhe kockat. Rukola gjithashtu luf*on pagjumësinë, ndaj mund të konsumohet në mbrëmje, ose si çaj