Të qëndrojnë duart të kuqe? Mund të kesh një problem të rëndë shëndetësor

365

Mund të kuptojmë shumë gjëra për shëndetin tonë nga pëllëmbët e duarve. Prandaj duhet të tregohemi të vëmendshëm për çdo ndryshim që ndodh aty.

Doktorët thonë se pëllëmbët e kuqe mund të jenë një shenjë për probleme serioze me mëlçinë, sidomos te personat mbi 40 vjeç.

Loading…

Zakonisht fillon në pjesët e jashtme të duarve.
Një shpjegim i mundshëm është fakti se ndryshimi i balancës hormonale bën që enët e gjakut të zgjerohen në duar.

Artriti rheumatoid është gjithashtu një sëmundje e mundshme.
Nëse shikon njolla apo pulla të kuqe në duar, duhet të shkosh menjëherë të mjeku. Ndërkohë, si zgjidhje emergjente duhet të zgjidhni një dietë të shëndetshme dhe të reduktoni alkolin.