Një qepë poshtë këmbës gjatë natës bën mrekulli, është zgjidhja e shumë problemeve me shëndetin tonë

495

Qepa përveç përdorimit të gjerë në ushqime të ndryshme, ajo po gjen përdorim të madh edhe në mjekësi.

Sipas disa studimeve të fundit rezulton se disa fletë qepe mund të largojnë temperaturën dhe sëmundjet e ndryshme brenda pak orëve.

Shkencëtarët besojnë se qepa në kontakt me lëkurën mund të largojë mikrobet dhe bakteriet, ndërsa acidi fosforik që ajo lëshon është në gjendje që të depërtojë thellë brenda dhe të pastrojë gjakun.

Shputat e këmbëve janë pikat më të fuqishme të cilat mund të ndikojnë në organet e brendshme të trupit tuaj.

Sipas studimeve në zonën e shputave të këmbëve gjenden funde të ndryshme nervore (rreth 7000) që lidhen me rrugë të ndryshme më organet e brendshme dhe një nga mënyrat për ti hapur këto rrugë është duke e vendosur qepën nën shputat e juaja.

Loading…

Si ndodh një gjë e tillë?

Shkencëtarët besojnë se zonat refleksive që gjenden në këmbë korrespondojnë më organe të ndryshme në trupin tonë. Prandaj, ju mund ti sillni balancën trupit nëpërmjet masazhit të vendit të caktuar në këmbë ose nëpërmjet vendosjes së qepës në to.

Për më tepër, Dr. Lauren Feder-një mjek nga Los Angeles, thekson se fuqia shëruese e qepëve mund të parandalojë përhapjen e gripit, parandalojë infeksionet e veshit, të fëshikzës dhe dhëmbëve.

Si të vendosni qepën në çorapen tuaj?

Gjëja e parë që duhet të bëni është të preni një qepë të kuqe ose të bardhë organike në fleta të barabarta. Merrni disa fleta dhe vendosini nën shputat e këmbëve tuaja dhe më pas vendosni çorapen në mënyrë që të mos lëvizin gjatë kohës kur ju jeni në gjumë.