Nishanet e padëshiruara në lëkurën tonë, kjo është metoda natyrale për t’i zhdukur

359

Pothuajse çdo person në trup ka një ose më shumë nishane. Si rregull, ato nuk shkaktojnë shqetësime dhe nuk kanë efekt në shëndetin tuaj, por gjithsesi shkaktojnë shqetësim dhe parehati në veçanti kur ndodhen në fytyrë.

Si fillim ju duhet të dini se ato janë një akumulim i qelizave të lëkurës të prodhuara nga melanina. Këto grumbuj pigmentesh të lëkurës mund të jenë të zeza, kafe ose edhe me ngjyrë mishi.

Shpesh paraqitje e tyre mund të jetë gjenetike por varet edhe nga faktorë të tjerë siç është ekspozimi në diell dhe ndryshimet hormonale.

Nishanet shpesh hiqen për metoda kirurgjike, por procedura mund të jetë e dhimbshme dhe të krijojë efekte anësore.

Loading…

Para se të vendsoni të hiqni ato tek kirurgu provoni këtë ilaç në shtëpi qe ju prezanton Unik Portal

Receta 1:

-Në një filxhan ose në pëllëmbën e dorës, bëni një paste të trashë me sode buke dhe ujë;

-Aplikoni në nishane dhe mbuloni me një fashë;

-Lëreni brenda natës dhe lani në mëngjes;

-Përsëriteni procedurën në mëngjes dhe lini atë gjatë gjithë ditës.

Receta 2:

-Natyra acidike e uthullës së mollës ka aftësinë për të larguar moletë. Në fillim, moleja do të zvogëlohet dhe dalëngadalë do të zhduket.

-Në pëllëmbën e dorës, kombinoni sode buke dhe uthull molle

-Mixoni deri sa të keni një pastë të trashë

-Aplikoni në nishane

-Mbulo me një fashë

-Shpërlajeni

-Përsëriteni procedurën derisa moleja të zhdukët

Këshilla për të parandaluar përsëritjen e nishaneve

Personat me lëkurë të ndjeshme duhet të jenë të kujdesshëm kur aplikojnë një nga këto zgjidhje aktuale; nëse keni ndonjë reagim negativ – mos e përdorni atë.

-Shmangni ekspozimin e tepërt ndaj diellit;

-Aplikoni kremë me mbrojtje kundër rrezeve të diellit, nëse do të ekspozoheni;

-Asnjëherë mos i gërvishni moletë.

-Hani shumë ushqime të larta në kalium dhe acid limoni. Këto 2 komponime mund të pengojnë rritjen e molit dhe mund të zvogëlojnë ato tashmë të pranishme.