Do mbeteni pa fjalë kur të mësoni se çfarë i bën kripa dhëmbëve tanë

361

Ka shumë perfitime kripa e detit për dhëmbët. Kalçium, magnez, silicon, fosfor, sodium, nikel, hekur- këto janë disa nga elementët dhe mineralet që gjenden tek kripa e detit. Këto materiale forcojnë mishrat, mbrojnë kundër gurëzave të dhëmbëve dhe erës së keqe.

Me përqindjen e lartë të jodit, kripa e detit ka veti antibakteriale dhe ndihmon në neutralizimin e acidit në gojë. Kripa ju bën që të prodhoni më shumë pështymë dhe pështyma formon një lloj barriere që mbron dhëmbët nga faktorë të ndryshëm.

Loading…

Mjafton thjesht të lyeni furçën e dhëmbëve me pak kripë dhe të fërkoni dhëmbët ashtu siç do bënit zakonisht. Më pas i shpëlani ato me ujë të pastër!