Bëni kujdes! Deri më tani e keni gatuar gabim orizin duke vënë jetën tuaj në rrezik, ja se çfarë duhet të bëni

1202

Orizi po vë në rrezik jetën tone. Në fakt nuk është orizi si product por mënyra e gabuar e të gatuarit po vë në rrezik shëndetin e atyre që e konsumojnë këtë produkt.

Ja pse ndodh kjo gjë! Orizi përmban arsenik dhe kjo mënyrë e të gatuarit, duke e zier me pak ujë derisa ky i fundit të avullojë lë gjurmë të arsenikut në ushqim, pasi nuk mund të largojë sasinë që gjendet brenda.

Loading…

Shkencëtarët paralajmërojnë se metoda normale e të gatuarit të orizit i shkakton konsumatorëve një sërë problemesh shëndetësore si sëmundjet e zemrës, diabeti, kanceri dhe sëmundjet e zhvillimit.

Orizi ndotet nga kjo substancë helmuese gjatë kohës që rritet, si pasojë e toksinave industriale dhe pesticideve dhe për pasojë nuk mjafton që në ta gatuajmë thjesht më një të zierë. Mënyra më e sigurt e gatimit të orizit është kjo: Pasi ta keni lënë atë gjatë gjithë natës në ujë, shpëlajeni mirë derisa uji të pastrohet. Më pas përdorni metodën e gatimit, në raportin 1 me 5, pra 1 gotë oriz me 5 gota ujë.