A e dini të vërtetën e letrës higjenike? 15 tradita që do ju çudisin

428

Nga çdo shtet i botes, ka shume gjera për të mësuar sa i përket kulturës dhe traditave. Ja disa prej tyre: India nuk përdor letër tualeti. Indonezi. Pas martesë nuk përdoren tualeti. Të paktën për 3 ditë, pasi thuhet se i sjell fat të keq çiftit. Kenia. I përshëndesin të tjerët duke i pështyrë. Në Meksikë trëndafilat e verdhë nuk janë një ide e mirë për dhuratë, pasi sipas kulturës vendase simbolizon vdekjen.

Në Gjermani është traditë që para dasmës të thyhen enë. Danimarkë. Nëse një person mbetet beqar në ditëlindjen e tij, miqtë do ta spërkasin me kanellë. Në Venezuelë është diçka e zakonshme të arrish me vonesë.

Loading…

Në Hungari kur ngrihet dolli nuk trokiten gotat. Në fisin brazilian të Sateré-Mawé, kur një djalë arrin moshën e pjekurisë, ai duhet të kryejë një vallëzim tradicional duke mbajtur dorashka të mbushura me milingona.

Në Ishullin e Pentekostit të Vanuatit, një ritual vallëzimi i kryer nga burrat thuhet se garanton të korrura të mira. Francë/ Beqaret veshin kapele të çuditshme. Në Afrikën e Jugut njerëzit i hedhin mobiliet e vjetra nga dritarja. Në Finlandë takimet e punës zhvillohen kështu…