Kujdesi për lëkurat e ndjeshme, çfarë duhet të bëni për të shmangur skuqjen dhe zgjerimin e kapilarëve

358

Rosacea është një problem i lëkurës, shkaqet e së cilës nuk janë të ditura, duke e bërë në këtë mënyrë dhe trajtimin jo shumë të lehtë. Ajo që mjekët dinë është se disa gjëra përkeqësojnë problemin.
Më poshtë do të lexoni si duhet të kujdeseni për lëkurën tuaj të ndjeshme, kapilarët e së cilës priren të zgjerohen .

1. Mbroni lëkurën tuaj nga dielli
Kremi kundër diellit nuk duhet përdorur vetëm në verë, sidomos nëse keni një lëkurë të ndjeshme që skuqet shumë shpejtë. Përdorni një krem mbrojtës me faktorë 30 për të shmangur krijimin e kapilarëve.

Loading…

2. Përdorni produkte specifike për lëkura të ndjeshme
Zgjidhni një larës “mild” organik pa shumë kimikate, të cilat mund të irritojnë lëkurën.

3.Nëse lëkura ju skuqet menjëherë pasi konsumoni alkool, ushqime pikante apo kafeinë, mundohuni t’i shmangni këto produkte.

4. Masazhoni fytyrën tuaj
Klinika Mayo thotë se një masazh i përditshëm i fytyrës duke përdorur mollëzat e gishtave tuaj mund të ndihmojë në reduktimin e inflamacionit të rosacea.