Guida natyrale për të hequr lythat, njollat e errëta, pikat e zeza dhe puçrrat

395

Disa nga problemet më të zakonshme të lëkurës janë ndryshimet në ngjyrë apo në cilësinë e saj. Shumë njerëz janë të prekur nga lythat, njollat e errëta, pikat e zeza dhe problemet e tjera të lëkurës si akne, puçrra etj. Këto probleme mund të formohen si shkak i inflamacioneve, infeksioneve apo reaksioneve alergjike në trup. Ja disa mënyra natyrale për t’i trajtuar ato:

Uthull molle: me anë të një pambuku lyëni zonat problematike (lytha apo gunga) me uthull molle musht. Pasi e keni vënë pambukun e ngjyer mbi zonën problematike lidheni me fashë dhe mbajeni gjatë gjithë natës. Përdoreni këtë metodë derisa të arrini rezultatet e dëshiruara.

Hudhra: merrni disa thelpinj hudhër dhe bëjini pure, me lëngun e tyre lyeni zonat problematike dhe fashojini më pas. Përsëriteni këtë metodë 2 herë në ditë.

Loading…

Banane: lëkura e bananes është një element shumë i dobishëm natyral që shërben për të hequr pikat e zeza dhe puçrat. Merrni një copë lëkure bananje dhe lyeni zonat problematike. Përsëriteni këtë metodë 2 herë në ditë.

Mjaltë i papërpunuar: është një tjetër mënyrë për të trajtuar lythat dhe problemet e tjera të lëkurës. Maskat me mjaltë janë më efektivet për të gjitha llojet e lëkurave. (shikoni maskat me mjaltë në postimet e mëparshme).