Çfarë ju bën një lugë vaj kokosi në një stomak bosh?

402

Ka një erë të këndshme, përmban ujë dhe sasi të vogla të acideve yndyrore. Është mirë të përdoret në stomak bosh.

Bazuar në kërkime të ndryshme, është vërtetuar se përfitimet e përdorimit të tij në mëngjes janë si në vijim:

1. Njerëzit që konsumojnë 1-2 lugë vaj kokosit çdo ditë kanë një shans më të madh për zvogëlimin e volumit të belit, pasi ky vaj djeg në mënyrë efektive kaloritë e grumbulluara në trup.

2. Vaji i kokosit nxit humbjen e peshës, prandaj rekomandohet të përfshihet në një dietë të shëndetshme.

3. Falë vajit të kokosit, ushqimi që futni shumë më lehtë dhe më shpejt do të tretet

Loading…

4. Përbërja kimike e vajit të kokosit është në gjendje për të parandaluar formimin e gurëve në veshka.

5. Ndihmon trupin që ti tretë të gjitha vlerat ushqyese të ushqimit që futni.

6. Vaji i kokosit është gjithashtu një mbrojtës i mirë kundër inflamacionit.

7. Përshpejton punën e metabolizmit.

8. Rritja e energjisë është një përfitim tjetër që do të ndjeni nëse filloni të konsumoni 1 lugë çaji vaj kokosi.

Sa sasi ju lejohet?

Është më mirë të udhëhiqeni nga pesha që keni.

Për personat që peshojnë ndërmjet 40 dhe 59 kg, lejohen maksimumi 3 lugë çaji në ditë.

Për njerëzit që peshojnë mes 60 dhe 80 kg, lejohen 4.5 lugë çaji në ditë.

Për ata që peshojnë më shumë se 80 kg, lejohen 6 lugë vaj kokosi në ditë.