15 Shenjat paralajmëruese të kancerit që njerëzit injorojnë derisa bëhet shumë vonë

2423

Nëse keni një histori familjare të kancerit, duhet patjetër t’i kushtoni vëmendje çdo simptome paralajmëruese që trupi juaj mund të dërgojë. Gjithashtu, përveçse të jeni në gjendje të njohni simptomat, duhet të merrni masa parandaluese dhe të reduktoni shanset e kësaj sëmundjeje kërcënuese për jetën sa më shumë që të jetë e mundur, sigurisht, në konsultim me mjekun tuaj.

Çdo kancer manifestohet ndryshe; Megjithatë, ka disa shenja të përbashkëta që zbatohen për të gjitha kanceret. Më poshtë, ka 15 simptoma të zakonshme të kancerit që nuk duhet të injoroni:

Ndryshimet në madhësinë e jashtëqitjes, diarreja e shpeshtë dhe lëvizjet e parregullta të zorrëve mund të jenë një shenjë e kancerit gastrointestinal.

Ndryshimet në urinim – nëse keni një thirrje për të shkuar në banjë shumë më tepër se më parë, dhe nëse përjetoni siklet gjatë urinimit, ju mund të keni kancer të prostatës ose fshikëz, prandaj konsultohuni me mjekun tuaj sa më shpejt që të jetë e mundur.

Loading…

Plaget-plagë mund të jetë një simptomë e kancerit të gojës, lëkurës dhe qafës së mitrës.

Gjakderdhje në jashtqitje ose në urinë – në qoftë se vëreni gjak në urinën ose stoolin tuaj ose në qoftë se ju kolleni gjakun, duhet të konsultoheni me mjekun tuaj.

Flokët në lëkurë – në qoftë se vëreni gunga të reja të formuara në trupin tuaj ose nëse ato ekzistuese janë në rritje, duhet të konsultoheni me mjekun tuaj.

Dispepsi – në qoftë se ju keni përvojë dispepsi pasuar nga siklet në stomak dhe vështirësi në gëlltitje, ju mund të vuani nga kanceri i traktit të sipërm gastrointestinal.

Ndryshimet në nishane -çdo lloj ndryshimi në formën, madhësinë ose ngjyrën e një nishani mund të jetë një shenjë e mundshme e rritjes së kancerit në trup.

Rritja e pazakontë e flokëve – besoni apo jo, kjo mund të jetë gjithashtu një shenjë e kancerit.

Lodhja – kur ekziston një tumor që rritet në trup, lodhja është një reagim i natyrshëm i sistemit imunitar. Gjithashtu, lloje të caktuara të kancerit shkaktojnë humbje të gjakut që më tej shkakton lodhje edhe pas gjumit të një nate të mirë.

Kollitja – dhimbja e gërvishtjes dhe kollitja që nuk largohet mund të jenë shenjë e mundshme e kancerit të fytit ose të mushkërive.
Nyjet limfatike – nëse mendoni se nyjet limfatike janë të përflakur ose të butë, duhet të konsultoheni me mjekun tuaj për një kontroll.

Humbje e pashpjegueshme te peshës – nëse ke humbur shumë peshë pa asnjë përpjekje, mund të vuash nga kanceri.

Ndryshimet në lëkurën e errët, të verdhë ose të kuqe mund të tregojnë një lloj kanceri.

Dhimbje koke– nëse vazhdimisht ndjeni dhimbje koke ose dhimbje prapa, duhet të planifikoni një takim me mjekun tuaj për të zbuluar shkakun.

Ethe – në shumicën e rasteve, ethe është e zakonshme për kancerin e limfomës, kancerin e sistemit limfatik; megjithatë, mund të jetë një shenjë e çdo lloj tjetër të kancerit që është përhapur në organe të tjera.