Duhet ngrënë gjithmonë pas buke! Ja produkti që parandalojnë rritjen e disa llojeve të kan.cerit!

972

Ju mund të pëlqeni shijen dhe aromen e karafileve,por ato kane nje ane më të thellë:Hulumtimet kane zbuluar aftësinë e tyre për të ndalur rritjen e disa llojeve të kan.cerit. Karafilat jane lule te thara te nje bime e quajtur shkencërisht Syzygium aromaticum L.Përfitimet e shumta të karafilit:

Karafilat janë përdorur për shekuj si ilaçe tradicionale, duke përfshirë Ayurveda dhe Mjekësinë tradicionale kineze. Ata janë përdorur gjithashtu në mjekësine indoneziane, tajlandeze dhe Kampo të Japonisë për shekuj me radhë.Madje turqit e përdorin gjithmonë pas buke sepse ndihmon ne tretje , ne enzimat antioksiduese dhe per te hequr erën e keqe nga gojaKjo do të thotë se karafilat janë përdorur klinikisht si ilaç për miliarda njerëz për mijëra vjet. Karafilat janë përdorur për lloje të shumta të infeksioneve, përfshirë ato të shkaktuara nga bakteret, viruset dhe kërpudhat. Ata gjithashtu përdoren për lehtësimin e infeksioneve të dhëmbëve. Terapitë tradicionale kanë përdorur karafil për çrregullime gastrointestinale, çrregullime të veshkave dhe shpretkës.

Loading…

Siç rezulton, karafilet janë gjithashtu agjentë të fuqishëm antikan.cer.Hulumtuesit kane zbuluar se ekstrakti i karafilave ndërpreu aktivitetin dhe rritjen e qelizave të kan.cerit të zorrës së trashë, qelizat e kan.cerit të gjirit, qelizat e kan.cerit ovarian, kan.cerin e mëlçisë dhe qelizat e kan.cerit të zorrës së trashë.Dy komponimet që hulumtuesit gjetën ishin acid oleanolic dhe eugenol. E para është një acid triterpenik.

Kjo nuk është hera e parë që acidi oleanolik është gjetur të jetë një agjent i fuqishëm antikan.cer. Eshte zbuluar se acidi oleanolic ka qene ne gjendje te ndalonte ciklin qelizor të qelizave të kan.cerit të pankreasit tek njeriu.Hulumtuesit më tej zbuluan se acidi oleanolic ndryshoi ADN-në e qelizave të ka.ncerit


Na ndiqni ne: