Nëse vëreni këtë në gishta, urgj’entisht shkoni te mjeku: Kjo është një ndër sim.ptomat e para të kan.cerit të mushkërive!

320

Nëse ke këtë ndryshim keni lindur, tregon të meta të zemrës, mirëpo nëse përnjëherë shfaqet, është e domosdoshme që pacienti urgjentisht të paraqitet te mjeku

Sim.ptomat e kan.cerit të mushkërive mund të jenë shumë të ngjashme me ato të cilat shkaktojnë sëmundje më pak serioze.

Kështu, për shembull, kolla e shpeshtë i mundon astmatikët, derisa inf.eksionet e rregullta të rrugëve të frymëmarrjes shpesh mund të jenë vetëm shenjë e imunitetit të dobësuar apo të ekspozimit ndaj alergjenëve.

Mirëpo, nëse bashkë me to vuani edhe nga dhembjet në gjoks, humbni apetitin dhe peshën e trupit pa kurrfarë shkaku të qartë, frymëmarrja e vështirësuar apo keni kollë me gja.k, është me rëndësi që sa më parë të shkoni te mjeku në mënyrë që të eliminohet dyshimi për kan.cerin e mushkërive.

Loading…

Posaçërisht i rrezikshëm është fakti që karcinoma e mushkërive nuk jep kurrfarë simptome në fillim të sëmundjes, andaj nuk është për t’u habitur që e quajnë “vr*sës i heshtur”.

Ndryshime të rëndësishme të cilat duhet marrë parasysh janë edhe trashja e majave të gishtave të duarve – e gjithë nyja e parë në çdo gisht mund të jetë e ënjtur madje edhe të ketë ngjyrë të kuqe.

Nëse me këtë ndryshim keni lindur, tregon të meta të zemrës.