Lëngu i limonit, mrekullia e shërimit!

356

Lëngun nga limoni duhet ta pini në mëngjes para ushqimit, sepse në këtë mënyrë do ta nxitni metabolizmin, ndërsa kaloritë nuk do të pozicionohen në zona kritike. Mirëpo, përveç te humbja në peshë, limoni ndihmon edhe për të kuruar problemet serioze shëndetësore. Për rezultate më të mira, lëngun e limonit duhet ta pini në mëngjes para ushqimit.

Limoni është vlerësuar shumë edhe në farmakologji. Përdorimi i tij si ilaç u konsolidua kur vitaminat e tij nuk njiheshin ende. Veçanërisht ai vlerësohej më shumë nga lëngu që kishte si veti dezinfektuese dhe kundër hemorragjisë. Për qëllime mjekësore përdoren gjithashtu lëvozhga dhe lëngu i frutit të limonit.

Loading…

Lëvozhgat, pasi qërohen nga pjesa e bardhë sfungjerore e brendshme, thahen me kujdes në stufa, në temperaturë të ulët deri në 40°C. Në temperaturën e zakonshme nuk thahen, pasi myken nga lagështia e mjedisit. Gjithashtu, kanë gjetur përdorim praktik farat, gjethet dhe lulet e limonit.