A e dini se limoni i ngrirë është më i shëndetshëm se kimioterapia?

1148

Mënyra më e mirë për të konsumuar limonë është që të jenë të ngrirë dhe të hahen lëkurat e tyre.Mjafton që ti lani mirë, pastaj ti vendosni në një qese të mbyllur dhe ti fusni në ngrirje.Prisni derisa të ngrihet krejtësisht dhe më pas ndajeni me një prerëse normale që përdoret në gatim. Pas kësaj, lëkurën që keni ndarë mund ta përdorni për çdo lloj ushqimi që dëshironi.

Përbërësit që janë zbuluar në lëkurën e limonit janë qindra herë më të shëndetshëm se Adriamycin, një ilaç që përdoret në kimioterapi.Por më së shumti njerëzit marrin vetëm pjesën e brendshme të limonit, duke hedhur pjesën më të mirë të saj. Nëse kjo nuk është e mjaftueshme, atëherë duhet të dini se lëkura e limonit rregullon pH në gjak duke promovuar shëndetin optimal.Gjithashtu ndikojnë në presionin e gjakut dhe kanë efekte kundër depresionit, si dhe eleminojnë frikën e ankthit apo nervozizmit.