Gjethe ulliri dhe limon, ul tensionin në moment!

298

Lëngu i gjetheve të ullirit përdoret me rezultate shumë të mira edhe kundër arteriosklerozës dhe rasteve kur shfaqen sëmundje të shoqëruara me temperaturë të lartë.

LËNGU I GJETHEVE TË ULLIRIT ME LIMON
Për të përgatitur lëngun nga gjethet e ullirit, duhet të përdorni gjethe të thata, ose të njoma në kushtet e shtëpisë.

Merrni një enë metalike, të cilën duhet ta mbushni me 300 ml ujë dhe ta vini të vlojë.

Kur arrihet pika e vlimit, hidhni një sasi prej rreth 20 deri 25 gjethe të thara të ullirit.

Uji, së bashku me gjethet, duhet të vlojë sërish per 4-5 minuta dhe më pas, hiqeni nga zjarri dhe ta lini të ftohet.

Pasi të ftohet, shtrydhni me të lëngun e një limoni të vogël, ose gjysmë limoni nëse është i madh.

Mund të shtoni edhe një lugë kafeje ose çaji mjaltë. Lëngun ta pini të ftohtë, madje edhe me akull, deri në 3 gota në ditë, pas ushqimit.