Mendohuni dy herë para se të blini qershi, domate dhe fasule, ja pse!

498

Nëse nuk tregoni kujdes në përgatitjen e ushqimeve, jeni duke rrezikuar dhe dëmtuar jetën tuaj.Për të shmangur helmimin nga ushqimi, duhet ta përgatisni dhe ruani siç duhet.Gjithashtu duhet të dini që disa nga ushqimet që keni konsumuarjanë toksina natyrale.

Kërpudhat – Helmimi prej tyre është fatal
Fasule – Ato përmbajnë sasi të mëdha toksina të quajtura lektina.
Molla – farat në mollë përmbajnë cianide. Nëse i hani ato në sasi të mëdha, ju mund të helmoheni.
Domate – Pjesa me gjethe dhe jeshile e frutave përmban toksina.

Patatet – Patatet e gjelbra përmbajnë sasi më të larta të helmit .
Qershi – Farat e qershisë përmbajnë cianid
Prandaj tregoni kujdes gjithmonë në atë çfarë konsumoni.


Na ndiqni ne: