Ah ato ngërçet në këmbë natën, por e dini pse ndodhin?

479

Te gjitheve na rreqethet mishi kur kujtojme dhimbjet e muskujve gjatë natës si pasojë e kontraktimeve, që ndryshe njihen si ngërçe apo spazma, shfaqen në kofshë ose në pulpa.

Kjo sindromë shpjegohet si një çrregullim i karakterizuar nga një therje e madhe dhe e pakontrollueshme për të lëvizur këmbët.

Disa arsye:
Disa lloje medikamentesh

Shtatzënia

Konsumi i alkoolit

Kur qëndroni ulur për një kohë të gjatë

Disa lloje ushtrimesh

Këshilla:
Bëni dush të ngrohtë para se të flini

Bëni disa ushtrime në ujë për muskujt

Shtriqni këmbët para gjumit

Merrni magnez dhe kalium

Vishni këpucë ortopedike

Vendosni një jastëk të ngrohtë në zonën ku keni ndjerë ngërç apo dhimbje