Nuk mund t’i hiqni kilet e tepërta nga zona e barkut dhe jeni 45 vjeç? Duhet të provoni këtë!

329

Në moshën 45 vjeçare, metabolizmi fillon të marrë një ritëm të ndryshëm nga ai me të cilin ishit mësuar dhe ushqimi kërkon më shumë kohë për t’u kthyer në energji. Përveçse të pasurit një jetë të shëndetshme dhe të treguarit kujdes për dietën ushqimire, është e rëndësishme t’i kushtohet vëmendje edhe faktorëve të tjerë, që gjithashtu ndikojnë në metabolizmin e çdo organizmi.

Kur njerëzit arrijnë të 40-at, gjasat që të jenë gjatë gjithë kohës të zënë me punë rriten, kështu që jeta bëhet shpeshherë e ngjeshur dhe koha për tu marrë me veten pakësohet.

Kjo do të thotë se niveli i stresit ndikon shumë në shtimin tuaj në peshë. Stresi shkakton çlirimim e një hormoni të quajtur kortizol, që është përgjegjës për yndyrën, e cila drejtohet për në zonën e barkut dhe më pas depozitohet atje.

Një këshillë është që të pini një lugë gjelle vaj ulliri, e cila ndikon në tretjen e ushqimeve, duke parandaluar absorbimin e yndyrnave. Rishikoni aktivitetin tuaj fizik dhe ushtrohuni çdo ditë, duke e kthyer këtë gjë në rutinë. Përpiquni të bëni shëtitje ose xhiro me biçikletë, me miqtë tuaj ose shkarkoni mësime javore me stërvitje në androidin tuaj! Duke kryer këto, e sigurt që do t’i ktheheni formave trupore të dëshiruara!


Na ndiqni ne: