Mjekët i tregojnë gjithë botës metodën me çorape të lagura për gripin dhe të ftohurit

368

Na ndiqni ne:

Mund të tingëllojë si një trajtim shumë i çuditshëm, por, sipas Jamey Wallace, ND, Drejtor i Mjekësisë Klinike në Qendrën Bastyr për Shëndetin Natyror, kjo metodë funksionon.

Trajtimi njihet si një “kompresor ngrohjeje”, që do të thotë se është përgjegjësia e trup për të ngrohur çorapet e lagura thotë Dr Wallace.

Trupi reagon ndaj çorapeve të ftohta duke rritur qarkullimin e gjakut, i cili gjithashtu stimulon sistemin imunitar. Ky trajtim funksionon për të rritur refleksivisht qarkullimin dhe zvogëlon mbipopullimin në pjesët e sipërme respiratore, kokën dhe fytin. Ajo gjithashtu ka një veprim qetësues, dhe shumë pacientë raportojnë se ata flenë shumë më mirë gjatë trajtimit.

Çfarë duhet të bëni

Hapi 1. Futni palën e çorapave në enën e akullit. Kur çorapet janë plotësisht të lagura, hiqni ato nga uji dhe shtrydhni ujin.

Hapi 2. Vendosni këmbët tuaja në një kovë apo vaskë me ujë të nxehtë për të ngrohur këmbët tuaja. Lejini ato të qëndrojnë për rreth 10 minuta derisa të jenë të nxehtë.

Hapi 3. Hiqni këmbët nga uji i nxehtë dhe thani ato. Menjëherë vendosni në çorape të ftohta prej pambukut, pastaj mbulojini çorapët e lagështa me çorape leshi të thara.

Hapi 4. Shkoni direkt në shtrat. Sigurohuni që këmbët tuaja të jenë të mbuluara gjatë gjithë kohës, përndryshe trajtimi nuk do të funksionojë.