Stop blerjes se hudhrës në tregun e super marketeve! Ne ju mësojmë se si të rritet një furnizim i pafund i hudhrave në shtëpi!

409

Si të rritet një sasi e pafund e hudhër në shtëpi. Ndiqni këto hapa të thjeshtë dhe ju do të merrni një erëza të shijshme në disa javë dhe disa koka hudhre në disa muaj.

Mos e humbisni Videon :

Hapi 1. Blej një kokë hudhër: Blej një kokërr hudhër në supermarketin tuaj të lagjes ose dyqan ushqimor. Kokat e mëdha janë më të mira për rritje në ambiente të mbyllura.

Hapi 2. Mbushni një tenxhere të madhe me tokë të pasur për enët: thyejeni kokën e hudhër, por mos i zhvisni dhëmbët. Bimëve disa dhëmbë të paktën gjashtë inç larg dhe dy deri në tre inç thellë në tokë.

Hapi 3 . Vendosni enën në rrezet e diellit: vendoseni në një vend që i nënshtrohet rrezet e diellit direkte.

Hapi 4. Mbajini dhëmbët: mbani dhëmbët çdo dy ose tre ditë për dy javët e ardhshme, por kini kujdes që të mos mbillni ujë. Nëse toka është e thatë në prekje, nevojitet ujë.

Hapi 5. Hudhra e pjekur: hudhra zakonisht zgjat tre deri në gjashtë muaj, në varësi të varietetit. Ju do të dini se hudhra juaj është e pjekur kur lulet e saj fillojnë të përkeqësohen dhe pjesa e sipërme e bimës bëhet e verdhë.

Hapi 6. Korrni hudhërin: Korrni hudhrat kur të jetë gati. Ju mund të filloni sa më shpejt që të shihni pimples, të cilat ata e dinë shumë mirë nga vetë, ose të presin derisa të shihni bulbs, ose në krye të bulbs fillon të thahet.

Përdorni një pirun ose gërshërë për të korrur karafil në mënyrë që të mos dëmtojë bimën.

Hapi 7. Hidh hudhër: Për të mbajtur hudhërin, vareni në një vend të thatë dhe të ajrosur mirë. Këshillë: Kur blini hudhër, shkruani emrin tuaj dhe shikoni online ose kërkoni një ekspert të kopshtarisë për të zbuluar se sa kohë duhet që kjo llojllojshmëri të pjek.

Varietetet e hudhrave klasifikohen në njërën nga dy kategoritë bazë:

hardneck dhe softneck . Varietetet Softneck janë më të mira për klimat e ngrohta, ndërsa Hardneck është hudhra e zgjedhur nga prodhuesit e hudhërve verior.


Na ndiqni ne: