Ja Pse deri tani i keni larë gabim flokët! (Mos e bëni kurrë më…)

475

Flokët mund të jenë shumë të ndryshueshëm. Disa herë mund të duken shumë bukur dhe herë të tjera një rrëmujë e vërtetë.
Disa herë thjesht një truk në mënyrën si i lajmë flokët mund t’i bëjë ata të butë dhe të mrekullueshëm.

Për të mbajtur këtë efekt gjatë duhet që flokët t’i lajmë në mënyrën e duhur.

Më poshtë keni një listë të gabimeve më të zakonshme që njerëzit bëjnë kur vjen fjala për të larë flokët e tyre.

Prisni aq gjatë sa mundeni ndërmjet larjeve
Thjesht, kjo varet nga ju. Mund t’i lani flokët tuaj një herë në javë gjatë dimrit dhe në baza ditore gjatë verës.

– Mbani mend, ju duhet t’i lani flokët sa herë që e ndjeni se duhet të lahen.

I lani flokët me shampo në çdo larje
Nëse bëni dush çdo ditë, mos i lani flokët çdo herë.

– Kjo mund të shkaktojë rezultate të kundërta, duke shkaktuar tharje të skalpit të kokës.

Pastroni skalpin
Mos pastroni skalpin, por futini gishtat butë përmes flokëve.

– Kjo metodë parandalon dëmtimin dhe këputjen e flokëve.

Dush i nxehtë
Edhe pse dushet e nxehtë janë të mirë për trupin, ata nuk janë të dobishëm për flokët.

– Nxehtësia e than skalpin dhe kjo është arsyeja pse duhet t’i shpëlani flokët me ujë të ftohtë apo të vakët.

Përdorni shumë lloje shamposh
– Është e rekomanduar që të përdorni një shampo në vend që të eksperimentoni me shumë, pasi mund të dëmtojë flokët tuaj.

Derdhni shumë shampo mbi flokë
Mos derdhni shumë shampo!

– Duke përdorur shampo në madhësinë e një monedhe do të arrini t’i lani siç duhet.

Peshqiri ju than flokët
Asnjëherë mos i fërkoni flokët e lagur me peshqir, pasi flokët e lagësht janë shumë e brishtë.

– Në vend të kësaj provoni t’i thani butësisht!

I krihni të lagur
Siç e përmendëm më sipër, flokët e lagur janë shumë delikatë.

– Kështu, në vend që t’i krihni ndërsa i lani, thjesht lajini butësisht.

E lani gjithmonë me shampo lëkurën e kokës
Mos e lani skalpin e kokës gjatë gjithë kohës.

-Disa herë filloni me zverkun e qafës.

Nuk i lagni flokët
– Shumë njerëz bëjnë gabim duke mos i lagur flokët tërësisht përpara se t’i lajnë me shampo.

Lani me shampo të gjithë kokën
– Lani me shampo rrënjët dhe me krem flokësh skajet apo majat e flokut, në vend që të lani me shampo gjithë kokën.


Na ndiqni ne: